Programa Sènior

Programa Sènior

Campus VirtualNOTÍCIES

REPORTATGES

 

Visita

 

Els alumnes d'Aula Oberta visiten el Tossal de Moradilla

 

La visita del professor Quinti Casals, juntament amb el seu alumnat del curs d'Aula Oberta, al Tossal de Moradilla. Aquest és un curs promocionat per el Centre de Formació Contínua de la UdL i publicat al diari Segre el dia 27 de maig de 2021.


IX JORNADA DE PORTES OBERTES

 

DSC02613

 

IX JORNADA DE PORTES OBERTES

 

Aquest dimarts 29 de juny de 2021, a les 10:00h i a la Sala de Videoconferències (sala 0.04 de l'Edifici CCCT - Campus de Cappont), està previst la IX Jornada de Portes Obertes.

En ella, s'explicaran les titulacions del Programa Sènior així com la aportació que fan els Especialista Universitari.

Podeu trucar al número de telèfon, o bé dirigir-vos mitjancant el correu alectrònic, a les adreces que venent a continuació.

 

Us hi esperem a tots!!!


REPORTATGES DE PREMSA

 

portada díptic sènior

 

El diumenge 20 de setembre de 2020 el diari de la nostra ciutat, La Manyana, a les pàgines 18 i 19 va publicar un reportatge sobre les diferents activitats i espectatives del Programa Sènior per aquest curs 2020-21 així com un petit recull de l'evolució del mateix al llarg d'aquests 15 anys des dels seus inicis. En el mateix reportatge s'inclou una petita entrevista a una de les alumnes de segon any del Programa, la Sra. Montse Pàmies. Signa l'article la periodista Laura González.

 

Descobrir la UdL a partir del 50 anys...

 

Més d'una setantena d'alumnes...

 
També el diari Segre va publicar, el dijous 17 de setembre de 2020, en la seva versió digital, un article on fa un recorregut que va des de l'evolució del Programa Sènior en aquests 15 anys d'història fins a les diferents propostes formatives que el Programa ofereix en l'actualitat. El 27 de setembre de 2020, a la revista Segre Vint-i-dos, fa un apunt del mateix article.
 

L'alumnat del Programa Sènior torna...

 

Article a Segre Vint-i-dos


JORNADA d'ACOLLIDA 2020

 

Acollida 2020-21

 

El dijous 17 de setembre de 2020 es celebrà la

Jornada d'Acollida 2020

La Jornada d'Acollida és el dia destinat a donar la benvinguda als nous alumnes matriculats a les titulacions del Programa Sènior.

La jornada comença a les 16:00h amb un passeig pel Campus Universitari de Cappont, tot seguit, la Cap de la Unitat de Programes Específics, Sra. Anna Soldevila Benet, dóna la benvinguda institucional als nous alumnes per passar, a continuació, a resoldre els dubtes que poden tenir els alumnes. També se'ls informa dels protocols per accedir a les activitats acadèmiques així com el funcionament de les biblioteques.

Aquest curs a més, es va fer una petita xerrada amb les mesures sanitàries que s'han de tenir en compte per poder seguir les classes de manera presencial, i es va reduir l'assistència per qüestions de distanciament. Com es pot veure a la fotografia, l'alumnat va venir preparat amb les mascaretes sanitàries que avui dia són obligatòries arreu.


CURS 2019-20

 

Acollida1920(a)

 

L'inici del curs 2019-20 va ser com qualsevol altre, acolliment als nous alumnes i posada en marxa de les classes presencials, però, un cop iniciat el segon semestre, la metodologia va haver de cambiar per les circumstàncies provocades per la COVID-19. Amb l'esforç i implicació dels alumnes i el professorat, i les eines informàtiques posades a l'abast, s'ha aconseguit dur-lo a bon port, i el dia 21 de maig es va poder tancar tal i com estava previst a la planificacó anual del curs.

Us deixem algunes notícies que poden ser del vostre interès:

 -----------------

La UdL prepara el proper curs acadèmic 2020-2021

-----------------

L'edició d'enguany de la Universitat d'Estiu, en línia

----------------- 

Pla de reincorporació progressiva a la feina presencial

-----------------


SESSIÓ D'ACOLLIDA

 

Acollida1920(a)

 

El dimarts 10 de setembre de 2019 es celebrà la sessió d'acollida als nous alumnes del Programa Sènior per aquest curs 2019-2020.

Com sempre, la trobada és al Hall de l'Edifici Polivalent, al Campus de Cappont, seu de les classes per als alumnes de primer curs.

Un cop realitzat el recorregut per l'interior del Campus la sessió es desenvolupa íntegrament a l'edifici CCCT, on reben informació dels diferents departaments i sobre aspectes relacionats amb el Campus Virtual, Biblioteca, Pla d'Estudis,...

Des del Programa Sènior felicitem a tot l'alumnat i els animem a gaudir dels propers mesos de formació.

Aquí us deixem el programa de la sessió: ACOLLIDA 19/20


LLIURAMENT ORLES DESENA PROMOCIÓ

 

Promoció Orles 2019

 

El divendres 7 de juny de 2019 es celebrà l'acte de Lliurament d'Orles a la X Promoció d'alumnes del Programa Sènior, a partir de les 17:30h al Saló Víctor Siurana de l'Edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida.

La padrina de la promoció és la professora del Programa Sènior Sra. Anna Maria Mar So, i participar de la taula presidencial, a banda de la padrina de la promoción, la Cap de la Unitat de Programes Específics del Centre de Formació Contínua de la UdL, Sra. Anna Soldevila Benet, i el responsable de la Universitat Popular de la Regidoria d'Educació de la Paería de Lleida, Sr. Joan Ballesté Almacellas.

Des del Programa Sènior felicitem a tot l'alumnat de la promoció per la seva perseverança en aconsseguir els objetius.

A la nostra pàgina de Facebook es poden veure fotografies de l'acte: FOTOGRAFIES


VIII JORNADA DE PORTES OBERTES. Dia dels Sènior

 

VIIIPortesObertes

 

El dimarts 4 de juny de 2019 es celebrà la

VIII Jornada de Portes Obertes. Dia dels Sèniors

La jornada s’inicia amb una sessió informativa, a partir de les 9:30h a la Sala de Videoconferències 0.04 de l'Edifici CCCT del Campus de Cappont, on la Cap de la Unitat de Programes Específics del Centre de Formació Contínua de la UdL, Sra. Anna Soldevila Benet, informa de les diferents propostes formatives que es poden cursar al Programa Sènior.

A les 11:30h comença la conferència titulada L'agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible a càrrec del Dr. Joan Pere Enciso Rodríguez com a ponent. Tot seguit, el grup de rapsodes LA CALAIXERA, conduïts per Marc Torrent exalumne del Programa Sènior, interpreta: Crònica poètica: La cultura del vi.

El programa de la jornada el podeu consultar al següent enllaç: PROGRAMA VIII JORNADA

També us enllacem a la nostra pàgina de Facebook on podeu veure un recull d'imatges de la Jornada.


III JORNADES INTERUNIVERSITÀRIES SÈNIOR

 

intercanvi19

 

Un cop més, el dijous 28 de març de 2019, es van dur a terme les Jornades Interunivesitàries Sènior, en aquest cas les terceres consecutives.

Com ja sabeu, aquesta iniciativa es va començar fa tres anys amb la participació de la Universitat d'Andorra, Universitat de Manresa, Universitat de Vic i Universitat de Lleida. Aquest any ha estat la Universitat de Vic l'encarregada de confeccionar el programa d'activitats i xerrades, així doncs, la seu de l'intercanvi fou a la ciutat de Vic.

Us deixem l'enllaç al PROGRAMA de la Jornada, on cal destacar les tres conferències, la primera a càrrec de Núria Terribas, jurista especialitzada en bioètica i directora de la Càtedra Bioètica de la UVic, la segona de Josep-Eladi Baños, Rector de la UVic-UCC, i l'última de Bernabé Robles, metge neuroleg i Cap de Servei de Neurologia del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Per si us interessa, us deixem una taula rodona on hi participen Núria Terribas moderant-la i Bernabé Robles participant-hi: TAULA RODONA

També us deixem un xic d'informació relativa a la Bioètica i el Transhumanisme +info


PROJECTE ETHERIA

 

CURS INTERUNIVERSITARI DE MOBILITAT

 

etheria

 

 

ETHERIA és un programa interuniversitari de formació permanent sènior adreçat a públic a partir de 55 anys.

Planteja una proposta pedagògica nova, tant per a l’alumnat com per al professorat que hi participa, a través de la combinació d’aprenentatge en línia i pràctiques presencials.

Desenvolupa una didàctica acadèmica, social i d’oci recreatiu a través d’aprenentatge formal i no formal.

Inclou mobilitat en el territori de la Xarxa Vives a través de la col·laboració entre els programes sènior de les universitats de la Xarxa.

 

Per a més informació sobre el projecte ETHERIA


PRESENTACIÓ LLIBRE

 

Guia de Ponent

 

El dilluns 26 de novembre de 2018, el professor del Programa Sènior Sr. Quintí Casals Bergés presentà el llibre

 

Guia de Ponent

16 rutes per descobrir les Terres de Lleida

 

Aquestes setze rutes prenen com a base els cursos que el professor imparteix al programa Aula Oberta del Centre de Formació Contínua de la UdL, i que tenen com a nom genèric: Viatges culturals per les Terres de Lleida.

 

L'acte va tenir lloc a l'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs essent conduït per la col·laboradora del Diari Segre, Sra. Marta Alòs, i l'editor Lluís Pagès (editorial a la qual s'ha publicat el llibre).

 

SEGRE 27 de novembre de 2018


VII JORNADA PORTES OBERTES. DIA DELS SÈNIORS

 

DSC02613

 

El divendres 1 de juny de 2018 es celebrà la

VII Jornada de Portes Obertes. Dia dels Sèniors

La jornada s’iniciarà amb una sessió informativa, a partir de les 9:30h a l'aula 2.12 de l'Edifici Polivalent del Campus de Cappont [localització] on la Cap de la Unitat de Programes Específics del Centre de Formació Contínua de la UdL, Sra. Anna Soldevila Benet, informarà de les diferents titulacions que es poden cursar al Programa Sènior així com les novetats formatives per al curs vinent, centrades en els cursos d'Especialista Universitari.

A partir de les 11:00h aproximadament, i ja a la Sala d'Actes de l'Edifici del Rectorat de la UdL [localització], està programada la conferència/xerrada "La seriositat de l'humor" amb el ninotaire Sr. Ermengol Tolsà Badia com a ponent. Tot seguit, el grup de teatre SAKE TEATRE, format per alumnes i exalumnes del Programa Sènior, interpretarà l'obra: Tal faràs, tal trobaràs?

NOTA: el dinar està restringit a alumnes, exalumnes, professorat i gestors del Programa, ja que es necessita inscripció prèvia.

Esteu tothom convidat als diferents actes esperant gaudiu de la jornada.

 

Programa de la VII Jornada:

 

PROGRAMA VII JORNADA


LLIURAMENT ORLES NOVENA PROMOCIÓ

 

Orles2017-18

 

El divendres 18 de maig de 2018 es celebrà l'acte de Lliurament d'Orles a la IX Promoció d'alumnes del Programa Sènior, a la Sala d'Actes de l'Edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida.

Les autoritats que van formar part de la taula presidencial, Sr. Carles E. Florensa Tomàs, director del Centre de Formació Contínua de la UdL, Sra. Rosa Mari Salmerón Pallarès, regidora d’educació de l’Ajuntament de Lleida i Sr. Paco Cerdà Esteve, representant de la Diputació de Lleida. La padrina de la promoció va ser la professora del Programa Sènior Sra. Montserrat Pérez Serra.

 

Esdeveniment a Facebook:

 

LLIURAMENT IX PROMOCIÓ


II JORNADES INTERUNIVERSITÀRIES SÈNIOR UdA, UdL i UVic-UCC

 

Manresa2018a

 

El dia 19 d'abril de 2018 es van celebrar les II Jornades Interunivesitàries Sènior al Campus Manresa UVic-UCC.

Entre les activitats organitzades per a l'esdeveniment, resaltem la conferència inaugural: Com afronten les diferents societats, la tercera etapa de la vida, a càrrec del Dr. Josep Mª Fericgla, antropòleg social i cultural, i expert en temes de vellesa.

Tot seguit podeu consultar el programa d'activitats així com el currículum del Dr. Fericgla:

 

PROGRAMA II JORNADES

 

Web Dr. Josep Mª Fericgla


APLEC SÈNIOR 2017

 

firabalaguer03092017

 

El diumenge 3 de setembre de 2017, al Pavelló Molí de l'Esquerra de Balaguer es va celebrar l'Aplec Sènior 2017, on el Programa Sènior va estar present representant a la Universitat de Lleida.

Entre altres activitats cal destacar les conferències:

 

Envelliment actiu i saludable, pel Departament de Salut de la Generalitat.

Gent Gran activa, pel Departament de Treball, Afers Socials i Família i el CGGCat.

La Gent Gran com a persones consumidores, per l'Agència Catalana de Consum del Departament d'Empresa i Coneixement.

Programa Sènior UdL: Sapère Aude, per la Cap de la Unitat de Programes Específics de la Universitat de Lleida, Sra. Anna Soldevila Benet.

Consells en seguretat vial, en la llar i prevenció d'estafes, pel Departament d'Interior.

 

La voluntat dels organitzadors de la trobada és fer-la itinerant, cada any en un municipi diferent de les nostres comarques.

 

Tot seguit us deixem el programa d'activitats: APLEC SÈNIOR 2017


AULA OBERTA CURS 2016/2017 (Resum)

 

aula_oberta

 

Ja fa quatre cursos, des del 2013-14, que es va posar en marxa el programa Aula Oberta. Aquest programa ha anat creixent cada any fins arribar a aquest curs passat, 2016-17, on ja ens el trobem a ple rendiment. Es manté l’exigència mínima d’alumnes per poder fer els cursos així com el preu de la matrícula, que és de 45,00€ i de 8 alumnes, tot i què depenent de les circumstàncies també es poden activar els cursos amb només 7 alumnes. L’únic requisit per matricular-se a qualsevol dels cursos és tenir 18 anys.

La proposta formativa és molt variada i en alguns dels cursos molt específica. Els formadors que imparteixen els cursos són en la seva majoria professorat del Programa Sènior, PAS o PDI del Centre de Formació Contínua, per tant, tenen una àmplia experiència amb alumnat adult i intergeneracional en un mateix grup classe, i a la vegada, multinivell, doncs no tothom que es...

 

Per a més informació [+]

Informació d'Aula Oberta [+]


VI JORNADA DE PORTES OBERTES: DIA DELS SÈNIORS

I INTERCANVI INTERUNIVERSITARI AULES SÈNIOR

 

DiaSeniorweb1 DiaSeniorweb2

 

El passat dijous 8 de juny de 2017 es va dur a terme la VI Jornada de portes obertes: Dia dels sèniors.

Aquest any es van repartir les diferents activitats entre els Campus de Cappont (durant el matí) i el Campus del Rectorat (a partir de les 12:00h del migdia), ja que vam tenir el gran plaer de rebre a alumnes de les Aules Sènior de les universitats de Manresa (UVIC - Universitat Central de Catalunya) i d'Andorra, dins el I Intercanvi Interuniversitari Aules Sènior.

El dia va començar a la Sala de Videoconferències del CCCT de la UdL (Campus de Cappont) amb una roda informativa a tothom interessat en el funcionament de les titulacions que s'ofereixen des del Programa Sènior: Diplomat/da Sènior en Cultura, Ciència, Tecnologia i Societat i Especialista Sènior en Cultura, Ciència i Tecnologia, i possibles futurs alumnes. Tot seguit, i després d'unes breus paraules de benvinguda del Vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària, Sr. Joan Biscarri, i del director del Centre de Formació Contínua, Sr. Carles E. Florensa a la Sala de Juntes de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, la professora de la universitat i del Programa Sènior, Sra. Núria Casado, ens va oferir una conferència titulada Fer-se gran: una obra en construcció, on va ressaltar la capacitat de les persones grans per oferir i aconseguir grans fites.

Després d'un petit refrigeri a la cafeteria de l'Edifici Polivalent, vam pujar al Campus del Rectorat on el grup de teatre SAKE Teatre, els components del qual són alumnes i exalumnes del Programa, van representar l'obra Nibiru, i a les 14:00h no podia faltar el dinar i la fotografia de grup amb el que cada any es tanca el curs. A partir de les 16:00h el professor, psicòleg i especialista en sexologia clínica, Sr. Antonio Bolinches, ens va obsequiar amb la conferència titulada: Afectivitat, intimitat i sexualitat en la vellesa.

A les 17:15h la Cap de la Unitat de Programes Específics del Centre de Formació Contínua, Sra. Anna Soldevila, va tancar la jornada agraint la participació d'ambdues universitats així com de l'alumnat sènior de la nostra universitat i que va acompanyar en tot moment als companys i companyes de les altres universitats.

Programa d'activitats: PROGRAMA

Fotografies de la Jornada a la nostra pàgina a Facebook


NOTÍCIES DE PREMSA

 

orles_final

 

Aquest dissabte 27 de maig, el diari La Manyana es va fer resó de dues notícies relacionades amb el Programa Sènior:

- per una banda, el lliurament d'Orles a la vuitena promoció d'alumnes del Programa Sènior, i que va tenir lloc el divendres 26 de maig al Saló Víctor Siurana de l'Edifici del Rectorat,

- i de l'altra, l'última activitat organitzada pel professor del Programa Sènior, Sr. Julián Acebrón, dins les activitats realitzades durant el curs a l'assignatura Taller d'escriptura creativa. Aquesta activitat va tenir com a convidat especial al Sr. Rafa Melero, escriptor de la nostra ciutat, un molt bon final per una gran activitat literària.

 

La Manyana 27/05/2017


LLIURAMENT ORLES VUITENA PROMOCIÓ SÈNIOR

 

orles_grup

 

El passat divendres 26 de maig de 2017, la vuitena promoció d'alumnes del Programa Sènior va rebre l'Orla Acadèmica al Saló Víctor Siurana de l'Edifici Rectorat de la Universitat de Lleida.

Van presidir la taula el Director del Centre de Formació Contínua de la Universitat de Lleida, Sr. Carles E. Florensa, acompanyat per la Regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports de l’Ajuntament de Lleida, Sra. Montse Parra, el representant de la Diputació de Lleida, Sr. Paco Cerdà, i la Cap de la Unitat de Programes Específics del Centre de Formació Contínua, Sra. Anna Soldevila.

La padrina de la promoció, i alhora professora del Programa, va ser la Sra. Anna M. Martí.

Els alumnes Ramon Farré i Carme Gatius van dirigir unes paraules al públic assistent en representació de tota la promoció.

Fotos del lliurament a la nostra pàgina a Facebook


ACTUACIÓ GRUP DE TEATRE

 

SAKE Teatre 2016

 

El diumenge dia 15 de gener de 2017, a les 19:00h i a la Sala 1 del Teatre de l’Escorxador, el grup de teatre SAKE Teatre representà l'obra:

 

HOMO PENSIONISTIS

 

Aquest grup està format per alumnes i exalumnes del Programa Sènior.

 

Per a més informació: [+]


JORNADA D'ACOLLIDA CURS 2016/2017

 

acollida1617

 

El passat dijous 15 de setembre de 2016, es va dur a terme la Jornada d'Acollida al nou alumnat del Programa Sènior, essent l'onzena promoció matriculada a la titulació de Diplomat/da Sènior en Cultura, Ciencia, Tecnologia i Societat.

A l'acte van participar representants de l'Institut de Llengües de la Universitat de Lleida, de la Biblioteca del Campus de Cappont, membres de l'ASIDE (Àrea de Suport a la Innovació Docent i E-Learning), així com la coordinació del Programa. Durant la jornada es donà informació referent als diferents departaments de la Universitat de Lleida que col·laboren directament amb el Programa Sènior i aquells aspectes més destacats de la titulació.

Per veure el programa de la jornada: [+]


AULA OBERTA CURS 2015/2016 (Resum)

 

creativitat

 

El curs acadèmic 2013/2014 es va posar en marxa el programa pilot d’Aula Oberta per als mesos de març i abril de 2014. El curs passat, 2014/2015, ja estava en ple funcionament del mes d’octubre fins al mes de maig i enguany, ha mantingut la seva oferta formativa. L’exigència mínima d’alumnes per poder fer els cursos és de 8 i el preu de la matrícula és de 45,00€.
Les propostes formatives han anat a càrrec del professorat del Programa Sènior, PAS i/o PDI del CFC, per tant, els formadors i les formadores tenen una àmplia experiència amb alumnat adult i intergeneracional en un mateix grup classe, i a la vegada, multinivell, doncs no tothom que es matricula partirà dels mateixos coneixements previs...

Per a més informació [+]

Informació d'Aula Oberta [+]


LLIURAMENT ORLES SETENA PROMOCIÓ SÈNIOR

 

setena_prom

 

El divendres 3 de juny de 2016, es va dur a terme l'acte de lliurament d'Orles a la Setena Promoció d'alumnes de la titulació de Diplomat/da Sènior en Cultura, Ciència i Tecnologia, una de les titulacions que ofereix el Programa Sènior de la Universitat de Lleida.

L'acte va tenir lloc a la Sala de Juntes de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, Avinguda de l'Estudi General n4 (darrere la Biblioteca del Campus de Cappont), a partir de les 18:00h.

La padrina de la promoció és la professora del Programa Sènior, Sra. Imma Creus Bellet.

Per a més informació consulteu el nostre facebook: Lliurament d'Orles


COMMEMORACIÓ 10è ANIVERSARI

 

03052016aniversari

 

El passat dimarts 3 de maig de 2016 es va celebrar l'acte institucional en commemoració del Xè Aniversari del Programa Sènior de la Universitat de Lleida.

L'esdeveniment va tenir lloc al Saló Víctor Siurana de l'Edifici del Rectorat, amb la presència del Rector de la Universitat, Mgfc. Sr. Roberto Fernández Díaz, la regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Il·lm. Sra. Montserrat Parra Albà, el diputat de la Diputació de Lleida, Il·lm. Sr. Paco Cerdà Esteve, i el director del Centre de Formació Contínua de la UdL, Sr. Carles E. Florensa Tomàs.

Com a convidat d'honor a l'esdeveniment, el Dr. Sebastià Serrano Farrera, professor emèrit de la Universitat de Barcelona, va impartir la conferència titulada:

 

COMUNICACIÓ I FELICITAT

 

L'acte va tenir una gran acollida de públic entre el qual hi havia antics directors/es del Centre de Formació Contínua, representants polítics i professorat del Programa, a més d'un gran nombre d'alumnes i exalumnes.

Per veure fotografies de l'esdeveniment: [+]

Diari La Manyana (PhotoCall Plaça Sant Joan): [+] (text en castellà)

Premsa UdL: [+]

Diari Segre: [+]

Diari La Manyana: [+] (text en castellà)


ENTREVISTA A LLEIDA TV

 

cafeina9052016

 

El passat dimarts 3 de maig de 2016, la Cap de la Unitat de Programes Específics del Centre de Formació Contínua de la Universitat de Lleida, Anna Soldevila, va ser entrevistada al programa Cafeïna de Lleida TV per la seva presentadora, Mariví Chacón.

A l'entrevista es fa un resum de deu anys del Programa Sènior amb dades d'alumnat, assignatures, professorat vinculat al Programa així com altres aspectes destacats del mateix. Igualment, es presenta un recull d'activitats passades i propostes de futur (en breu hi ha prevista la Jornada de Portes Obertes i el Lliurament d'Orles a la Setena Promoció d'alumnes sènior, tot immediatament després de tancar el curs 2015/2016).

Podeu recuperar l'entrevista en el següent enllaç: Cafeïna (3/05/2016-Lleida TV)


REPORTATGE TELENOTÍCIES COMARQUES DE TV3

 

reportTV3

 

El passat dimarts 17 de novembre de 2015, l'espai informatiu de TV3, Telenotícies Comarques, va emetre un petit reportatge sobre les titulacions per a majors de 50 anys que la Universitat de Lleida ofereix a tota la ciutadania.

Al principi de la notícia es fa menció de les titulacions que ofereix el Programa Sènior de la UdL. Destaquem la participació i les paraules d'alguns alumnes, Josep Mª Cardet i Roser Porta, del primer curs de la titulació de Diplomat/da Sènior en Cultura, Ciència, Tecnologia i Societat, i l'alumna Amàlia Estevez la qual, un cop acabada la Diplomatura de primer cicle, en aquests moments està cursant el títol d'Especialista Sènior en Cultura, Ciència i Tecnologia en la seva modalitat integrada, titulació de segon cicle.

A les imatges també apareixen alumnes del primer curs de la Diplomatura durant la sessió de l'assignatura Energies alternatives, impartida per la professora Lluïsa F. Cabeza.

Tot seguit us deixem l'enllaç al web de TV3 on es pot veure la notícia: TN Comarques


NOTÍCIES DE PREMSA

 

ing_1516


El passat dissabte 24 d'octubre de 2015 la premsa de la nostra ciutat es va fer ressó de la inauguració oficial del curs 2015-16 al Programa Sènior.

L'esdeveniment es va celebrar a la Sala de Juntes de la Facultat de Dret i Economia, amb la participació del Vicerector de Docència de la Universitat de Lleida, Sr Francisco García Pascual, del president del Consell Social de la UdL, Sr. Ramon Roca Enrich, així com la del nou director del Centre de Formació Contínua de la UdL, Sr. Carles Enric Florensa Tomàs. Representant a l'Ajuntament de Lleida, la nova regidora de polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports, Il·lm. Sra. Montserrat Parra Albà. La xerrada inaugural la va orquestrar el director de l'Institut de Desenvolupament Social i Territorial, Sr. Fidel Molina Luque, amb el títol: Els 'sèniors' com a mediadors: què en fem dels conflictes quotidians?.

En aquests enllaços trobareu les cròniques:

PREMSA UdL [+]
DIARI SEGRE [+]
LA MANYANA [+]


INAUGURACIÓ OFICIAL CURS 2015-2016

 

fde

 

El passat divendres 23 d'octubre de 2015, es va celebrar la inauguració oficial del curs acadèmic 2015/2016 a les titulacions del Programa Sènior.

Comptarem amb la presència del Vicerector de Docència de la Universitat de Lleida, Sr Francisco García Pascual, la del president del Consell Social de la UdL, Sr. Ramon Roca Enrich, així com la del nou director del Centre de Formació Contínua de la UdL, Sr. Carles Enric Florensa Tomàs. Representant a l'Ajuntament de Lleida, la nova regidora de polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports, Il·lm. Sra. Montserrat Parra Albà.

La xerrada inaugural la va orquestrar el director de l'Institut de Desenvolupament Social i Territorial, Sr. Fidel Molina Luque, amb el títol: Els 'sèniors' com a mediadors: què en fem dels conflictes quotidians?

L'esdeveniment es va celebrar a la Sala de Juntes de la Facultat de Dret i Econòmia, i per finalitzar l'acte vam poder brindar amb una copa de cava.

Per veure algunes imatges: INAUGURACIÓ CURS 2015/2016


JORNADA D'ACOLLIDA

 
acollida2015
 
El passat dijous 17 de setembre de 2015 es va organitzar la Jornada d'Acollida als alumnes del Programa Sènior que inicien aquest curs 2015-2016 el seu recorregut.
 
La jornada començà a les 16:15h, a l'entrada de l'Edifici Polivalent, amb la rebuda dels alumnes per part de dos alumnes ja veterans i a punt de finalitzar els estudis, en Pere Cuesta i Ernest Montull.
 
Tot seguit van passejar pel Campus de Cappont per tal d'anar-se'n familiaritzant amb les diferents instal·lacions i acabant el recorregut a la Sala de Videoconferències de l'Edifici CCCT (edifici de la biblioteca). En aquesta sala se'ls va informar de les característiques de la titulació de Diplomat/da Sènior en Cultura, Ciència, Tecnologia i Societat, a càrrec de la Cap de la Unitat de Programes Específics del Centre de Formació Contínua de la UdL, Anna Soldevila, algun apunt sobre els cursos de l'Institut de Llengües, a càrrec de Judit Ibós i com gestionar algunes de les aplicacions telemàtiques de la universitat, a càrrec de Noemí Verdú. L'última xerrada la van dur a terme Mireia VilaspasaPatrícia Vergara, representants de la biblioteca de Cappont.
 
La jornada finalitzà amb un recorregut per les instal·lacions de la biblioteca.
 

Si voleu veure algunes fotografies de la jornada, deixem l'enllaç a la pàgina del Facebook: JORNADA D'ACOLLIDA


LLIURAMENT D'ORLES SISENA PROMOCIÓ SÈNIOR

 

6prom
 

El passat divendres 29 de maig de 2015 es va dur a terme l'acte de lliurament d'orles a la sisena promoció d'alumnes del Programa Sènior de la Universitat de Lleida.

Aquesta promoció està formada per 26 alumnes, 11 homes i 15 dones, que durant quatre cursos han seguit el Pla d'Estudis del Programa. Aquests alumnes van començar el seu trajecte el curs 2011/2012 en la titulació de Diplomat/da Sènior en Cultura, Ciència i Tecnologia.

El padrí de la promoció va ser el professor del Programa i de l'Escola Politècnica Superior de la UdL, Sr. Xavier Domingo Albín.

Deixem enllaç a l'esdeveniment de la pàgina del Facebook creat per a l'ocasió on trobareu informació a més de fotografies de l'acte: LLIURAMENT D'ORLES A LA 6a. PROMOCIÓ


IV JORNADA DE PORTES OBERTES

 

IVportesobertes 

 

El passat dijous 14 de maig de 2015 es va celebrar la IV Jornada de Portes Obertes - Dia dels Sènior amb diferents activitats participatives.

El dia començà amb una xerrada a càrrec de la Cap de la Unitat de Programes Específics del Centre de Formació Contínua de la UdL, Sra. Anna Soldevila, sobre el Pla d'Estudis de les titulacions que formen part del Programa Sènior, Diplomat/da Sènior en Cultura, Ciència, Tecnologia i Societat i Especialista Sènior en Cultura, Ciència i Tecnologia. Tot seguit, la Sra. Johana Villarraga ens va apropar al concepte de fotografia creativa i ens va presentar tot un seguit d'imatges fetes pels alumnes del Programa Sènior i que van formar part d'aquesta iniciativa.

La jornada finalitzà amb un dinar de germanor entre l'alumnat, exalumnat, professorat i gestors del Programa Sènior, i la fotografia conmemorativa de l'acte.

Per a tothom qui vulgui veure informació i imatges (que anirem actualitzant) de la Jornada, us deixem l'enllaç a la pàgina del Facebook: IV JORNADA DE PORTES OBERTES


INTERCANVI PROGRAMA SÈNIOR (UdL) I AULA MAGANA (UdA)

 

DSC00926

El passat dimarts 29 d'abril de 2014 els alumnes de l'Aula Magna de la Universitat d'Andorra van visitar la Universitat de Lleida acompanyats en tot moment per alumnes del Programa Sènior.

Aquesta visita forma part d'un intercanvi que es va iniciar el curs passat amb la visita de l'alumnat del Programa Sènior a la Universitat d'Andorra.

Al següent enllaç deixem el programa de la jornada: [+]

I en aquests trobareu informació apareguda en diferents diaris:

BON DIA (Principat d'Andorra) [+]
DIARI D'ANDORRA [+]
MÉS ANDORRA [+]

BALANÇ AULA OBERTA 2014/2015

 

viatges_culturals1
 

L’objectiu d'aquesta nova oferta formativa, endegada com a prova pilot el curs passat, és atendre i donar resposta a les demandes formatives de la societat oferint cursos de curta durada, a cavall entre la proposta formativa de les Aules d'Extensió Universitària, més pròximes a un format de cicle de conferències, i a les titulacions que ofereix el Programa Sènior, més pròximes a la formació reglada, doncs condueix a l’obtenció d’un títol propi de la Universitat de Lleida.

A punt d'acabar aquest curs 2014/2015 ens ha semblat oportú donar a conèixer un primer balanç de resultats. Entre les dades a destacar hi ha l'oferta d'un total de 25 iniciatives formatives, les temàtiques de les quals abasten un ventall força ampli. Cursos sobre geografia i rutes turístiques de Lleida, música, teatre, finances, astronomia, història, dret internacional, anglès, fins i tot com editar el nostre propi llibre, entre d'altres. El professorat forma part directa de la pròpia universitat o bé vinculada d'una o altra manera a ella.

Hi ha hagut un total de 255 inscripcions amb 155 persones interessades individualment pels cursos (hi ha hagut varies persones inscrites a diferents cursos, d'aquí la diferència). Un total de 134 matrícules finals i 10 cursos activats.

Entre l'alumnat inscrit als diferents cursos hi ha alumnes del Programa Sènior i altres que s'han atansat per primer cop a la universitat, també trobem professorat i PAS de la mateixa universitat així com alumnes dels diferents graus que ofereix la UdL o professorat del Departament d'Ensenyament. Tot i que la majoria d'alumnes són de Lleida capital, hi hagut igualment alumnat tant de la província com de fora de l'entorn lleidatà, alumnes de Tarragona, Barcelona i Osca.


DIARI SEGRE, CARTES AL DIRECTOR

 

_DSC7656
 
El divendres 20 de març de 2015, a la seva pàgina d'escrits dels lectors (pàgina 10), el Diari Segre va publicar una carta dirigida al director del diari pel nostre company Ernest Montull.
En ella parla de l'experiència que li suposa estudiar a la universitat, i concretament al Programa Sènior, i en la que anima, a tothom que hi pugui estar interessat, a formar part d'aquesta experiència que es va iniciar el curs 2006/2007 i que ja porta 9 anys d'existència.
El títol és: Anar de gran a la universitat, i us el recomanem especialment.
La carta fou escrita a partir d'un treball proposat per la professora de l'assignatura Taller de redacció i anàlisi de textos, Flora Grífol.
"Sr. Director:
    En principi pot semblar un contrasentit, ja que per costum els alumnes solen ser més joves que els/les "profes". Doncs bé,..."

Diari Segre
divendres 20 de març de 2015 (pàgina 10)

REPORTATGE LLEIDA TV

 

El passat dissabte 1 de novembre de 2014, Lleida TV va emetre un reportatge de 10 minuts titulat UdL, la nostra Universitat.
En aquest reportatge surten imatges de la sessió efectuada per la professora del Programa, Noemí Verdú, mentre imparteix l'assignatura 'La memòria humana'. Així mateix, hi ha una entrevista a la Cap de la Unitat de Programes Específics, Anna Soldevila.
Us el recomanem, només té una durada aproximada de deu minuts.

Aquí us deixem l'enllaç: Lleida TV 

INAUGURACIÓ DEL CURS 2014/2015

 
DSC00926

El passat divendres 10 d'octubre de 2014, a les 17:00h i a la Sala de Juntesde la Facultat de Dret i Economia, Jaume II n. 73 (Campus de Cappont), es va inaugurar oficialment el curs 2014-2015 al Programa Sènior.
Presidí la taula el Vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària, Sr. Joan Biscarri Gassió, i l'acompanyà el Regidor d'Educació i Infància de l'Ajuntament de Lleida, Sr. Jesús Castillo Cervelló. També va compartir taula la Cap de la Unitat de Programes Específics, Sra. Anna Soldevila Benet, aquesta última en representació del Centre de Formació Continua de la Universitat de Lleida.
Els alumnes de la titulació d'Especialista Sènior, Sra. Maria Florejachs Naudí i Sr. Joaquim Nogués Alech, van exposar el treball de recerca: ELS DIPUTATS I SENADORS LLEIDATANS DURANT LA PRIMERA MEITAT DEL SEGLE XIX (1808 - 1854), presentats davant del públic assitent a l'acte pel professor/investigador del Programa Senior, i tutor del treball, Sr. Quintí Casals Bergés.

Programa de l'acte: +info
Recull de premsa:
Diari Segre
La Manyana (text en castellà)

ACTE D'ACOLLIDA

 

DSC00926

El dijous 18 de setembre de 2014, a les 16:15h i a la Sala de Videocoferènciesde l'Edifici CCCT al Campus de Cappont, vam donar la benvinguda als nous alumnes matriculats a la titulació de Diplomat/da Sènior en Cultura, Ciència, Tecnologia i Societat.
Al lloc de trobada, vestíbul de l'Edifici Polivalent, Jaume II n.71, els hi esperaven alumnes de l'últim curs de la titulació per donar-los-hi la benvinguda i fer-los-hi un petit recorregut pel Campus. Tot seguit es va procedir, a la Sala de Videoconferències de la biblioteca de Cappont, a informar-los de les diferents caraceterístiques del Programa, l'ús del Campus Virtual i de diferents aspectes de la biblioteca.

Aquí us deixem les activitats programades: +info

ACTE DE LLIURAMENT D'ORLES 2014 (Cinquena promoció)


DSC00926

El passat divendres 23 de maig de 2014, a les 18:00h i al Saló Víctor Siurana de l'Edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida, els alumnes del Programa Sènior van rebre l'Orla corresponent a la cinquena promoció.
Aquesta està formada per vint alumnes els quals van començar la titulació de Diplomat/da Sènior en Cultura, Ciència i Tecnologia el curs 2010/2011.
El padrí de la promoció és el professor del Programa Sènior, Sr. Ramon Camats Guàrdia.

L'acte va ser presidit pel Vicerector de Docència, Sr. Francisco García Pascual.
També van formar part de la taula presidencial l'Il·lm. Sr. Àngel Ros Domingo, Alcalde de Lleida, i el Director de l'Institut de Ciències de l'Educació-Centre de Formació Contínua, Sr. Fidel Molina Luque.

RECULL DE PREMSA:

Segre [+]
El Matí Independent [+]

III JORNADA DE PORTES OBERTES: DIA DELS SÈNIORS


DSC00926

El passat dimarts 3 de juny de 2014, a les 10:00h i a la Sala de Videocoferències de l'Edifici CCCT al Campus de Cappont, es va dur a terme la

III JORNADA DE PORTES OBERTES: DIA DELS SÈNIORS

Aquí us deixem el programa de la jornada: +info

A la nostra pàgina del Facebook trobareu més informació i imatges: http://on.fb.me/RW8nfC

AULA OBERTADSC00926

Ja està obert el termini d'inscripció als cursos de l'Aula Oberta.
L'Aula Oberta és un nou programa de la Universitat de Lleida en format de curs de curta durada, que s’emmarca dins la Formació Contínua, és a dir, al llarg de la vida.
S’adreça a totes aquelles persones que tinguin interès i motivació per l’aprenentatge i/o per ampliar coneixements en una temàtica concreta en l’àmbit de la cultura, les ciències i les arts i que siguin majors d’edat.
S’ofereix amb modalitats horàries diferents per poder adaptar-se millor a tothom.

Per a més informació: [+]
Per veure l'oferta de cursos i inscripció: [+]

INAUGURACIÓ CURS 2013/2014


DSC00926

Malgrat la pluja, el passat divendres 4 d'octubre de 2013 s'inaugurà el curs 2013/2014 a les titulacions que conformen el Programa Sènior.

A l'acte van participar el Vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària, Joan Biscarri, el Regidor d'Educació i Infància de l'Ajuntament de Lleida, Jesús Castillo, i la Cap d'Unitat de Programes Específics de l'ICE-CFC, Anna Soldevila. L'alumnat va estar representat per un grup d'alumnes de tots els cursos i titulacions.
Per finalitzar l'acte el guitarrista Pau Capdevila ens va interpretar un seguit d'obres dels compositors Tàrrega, Brouwer i Pujol entre d'altres.

Per a veure fotos de l'esdeveniment podeu anar a la pàgina de Facebook [+]


ARTICLE PREMSA

 

DSC00926

El diumenge 13 d'octubre de 2013 el diari Segre va publicar una pàgina dedicada als estudis del Programa Sènior.
A l'article es fa referència a les característiques del Programa, es parla de les dues titulacions que contempla i es copsa l'opinió de diferents alumnes així com del professor Josep Mallol.
Cal aclarir però que el peu de pàgina de la fotografia que acompanya l'article no es correspon amb la realitat ja que l'assignatura que s'imparteix és Astronomia.
Si voleu llegir l'article aquí teniu l'enllaç:

Diari Segre


JORNADA D'ACOLLIDA CURS 2013/2014

fde
El passat dimecres, 18 de setembre de 2013, es va dur a terme l'acte d'acollida als nous alumnes matriculats aquest curs 2013/2014.
El programa de l'acte va ser el següent:
- Visita guiada pel Campus de Cappont acompanyats per representants de l'alumnat de diferents cursos.
- Presentació del Programa Sènior a càrrec de la coordinació.
- Presentació del Campus Virtual a càrrec de personal de l'ASIDE.
- Visita a la Biblioteca de Cappont i presentació del Servei de Biblioteca a càrrec del personal de biblioteca.

L'acte va ser conduït per la Cap d'Unitat de Programes Específics de l'ICE-CFC, Sra. Anna Soldevila.

Fotos de l'acte a la nostra pàgina de Facebook [+]

XIII TROBADA ESTATAL DE PROGRAMES UNIVERSITARIS PER A MAJORS

13encuentro

La XIIIa. Trobada Nacional de Programes Universitaris per Majors, sota el títol "Nous temps, nous reptes per als Programes Universitaris per a Majors" es celebrà a la Facultat d’Economia de la Universitat de València, del 19 al 21 de juny de 2013.


Per a més informació podeu dirigir-vos a la pàgina web oficial de la trobada:


II JORNADA DE PORTES OBERTES: DIA DELS SÈNIORS

_DSC7656

El dimarts, 4 de juny de 2013, es van desenvolupar les II Jornades de Portes Obertes: dia dels Sèniors.
Des de la direcció i coordinació del Programa Sènior volem fer arribar el nostre agraïment a tots i totes les alumnes que van col·laborar activament, i esperem que tothom pugués gaudir de les diferents activitats proposades.
Si voleu veure algunes imatges de la jornada aneu al següent enllaç: II Jornada de Portes Obertes

Més informació [+]


LLIURAMENT D'ORLES A LA 4a PROMOCIÓ SÈNIOR

P1040375


En aquest enllaç http://on.fb.me/12obwru podeu trobar algunes imatges del lliurament d'orles a la quarta promoció d'alumnes del Programa Sènior, acte que es va desenvolupar el dia 24 de maig d'aquest 2013.


INTERCANVI UdL - UdA

DSC_8415

El passat dimarts 28 de maig de 2013, els alumnes del Programa Sènior de la Universitat de Lleida van desplaçar-se a Andorra per tal d'intercanviar experiències amb alumnes del Programa Aula Magna de la Universitat d'Andorra i Comú d'Andorra la Vella. Esperem rebre els alumnes de la Universitat d'Andorra el proper mes d'Octubre.


Reculls de premsa:
Diari d'Andorra [+]
El Periodic d'Andorra [+]
BonDia Andorra [+]
Més! [+]
Segre [+]
La Mañana [+]
BONDIA.AD [+]


EXPOSICIÓ TREBALL DE RECERCA

El passat dijous, 27 de febrer de 2013, els alumnes del títol d’Especialista Sènior en Cultura, Ciència i Tecnologia, Rafael Laveda i Xavier Figuerol, van exposar davant el públic assistent el treball de recerca realitzat durant el curs 2011/2012 titulat “L’alimentació en els menjadors socials de Lleida durant la postguerra”, i amb el qual finalitzen la titulació.

La investigació analitza en profunditat l’alimentació infantil dispensada pels centres assistencials i de beneficència a la postguerra, concretament entre els anys 39 i 50, i l’aportació nutricional que d’aquesta es desprenia. La recerca ha estat tutoritzat per la professora del Departament de Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Lleida, i professora del Programa Sènior, Mª Teresa Piqué Ferré.

Per a fer l’estudi es va crear un model d’entrevista i qüestionari que van passar al personal i residents de diferents centres de Lleida com les Germanes del Pobres, Hospital Provincial, Maternitat, Llar de Sant Josep,... També van copsar informació de diferents arxius com l’hemeroteca del diari La Mañana, la Diputació o l’arxiu de la pròpia universitat.
 


ACTE D’INAUGURACIÓ DEL CURS 2012/2013

El divendres 19 d’octubre de 2012 va tenir lloc la inauguració del curs 2012-2013 per a l’alumnat i professorat del Programa Sénior. Com cada curs, els diferents mitjans de comunicació de la ciutat de Lleida es varen fer ressò de la noticia publicant-la el dissabte 20 d’octubre.

SEGRE, 20 d’Octubre de 2012
“La Universitat de Lleida va inaugurar ahir oficialment el curs 2012-2013 del Programa Sènior, els estudis universitaris destinats específicament a persones de més de cinquanta anys…”

LA MAÑANA, 20 de Octubre de 2012
“La Sala d’Actes de la Facultat d’Educació de la Universitat de Lleida acollí ahir l’acte inaugural…”

Més informació:

Diari Segre: [+]

Diari La Mañana (Text en castellà): [+]


ACTE D’INAUGURACIÓ DEL CURS 2012/2013
acteinauguracio

Aquest passat divendres 19 d’octubre de 2012 es va inaugurar oficialment el curs per a l’alumnat del Programa Sènior.
L’acte es desenvolupà a la Sala de Juntes de la Facultat de Ciències de l’Educació i, malgrat les previsions meteorològiques, hi van participar una vintena d’alumnes i professorat.

L’acte va estar presidit per Josep Gabarró, representant del Consell Social de la UdL, Jesús Castillo, regidor d’Educació i Infància de la Paeria, i Anna Soldevila, Cap de la Unitat de Programes Específics de l’ICE-CFC.

El reconegut escriptor i periodista, Carles Porta, va ser l’encarregat de la xerrada inaugural aconseguint força aplaudiments per part de tots els presents a l’acte.


21A MOSTRA D’ARTS ESCÈNIQUES
"JOSEP FONOLLOSA-FONO"

 21octubre_1

El proper diumenge 21 d’octubre de 2012, a les 19:00h i dins la 21a. Mostra d’Arts Escèniques “Josep Fonollosa-Fono”, el grup de teatre de l’Associació d’Alumnes i Ex-alumnes del Programa Sènior, ASSENIORS, hi participarà amb l’obra Nit a l’hospital. Aquesta actuació tindrà lloc a la Sala 1 del Teatre Municipal de l’Escorxador. L’activitat té el suport del Vicerectorat d’Estudiantat, Postgrau i Formació Contínua de la Universitat de Lleida.

El grup està format per alumnes i ex-alumnes del Programa Sènior de la Universitat de Lleida dirigits pel professor Emili Baldellou.

Els seus components són: Pilar Melgosa, Juan A. Labrador, Maria Barberà, Josep Mª Guàrdia, Irene Laencuentra i Marçal Tarragona.
 

Programa de l’acte: [+]


I JORNADES DE PORTES OBERTES DEL PROGRAMA SÈNIOR

ijornades

El passat dilluns 4 de juny de 2012 es van organitzar les I Jornades de Portes Obertes del Programa Sènior amb un gran nombre de participants.

La jornada va començar a la Facultat de Ciències de l’Educació on la Sra. Anna Soldevila va informar, a tots/es aquells/es futurs alumnes que hi estiguessin interessats, de les característiques de la titulació.

A partir de les 11:30h, l’Associació d’Alumnes i Exalumnes del Programa Sènior, va organitzar tot un seguit d’activitats començant per una ballada de sardanes, va seguir una actuació de teatre on hi participaven alumnes del Programa, i va finalitzar amb una xerrada/col·loqui per part de l’actor Eduard Muntada, actualment interpretant al Teatre Nacional de Catalunya l’obra Mequinensa.

Per a veure més fotos: [+]


ACTE DE LLIURAMENT D’ORLES A LA TERCERA PROMOCIÓ

 actelliurament

Aquest passat divendres dia 1 de juny de 2012 es va dur a terme l’acte de lliurament d’Orles a la tercera promoció d’alumnes del Programa Sènior de la Universitat de Lleida.

Va presidir l’acte la Vicerectora d’Estudiantat, Postgraus i Formació Contínua de la Universitat de Lleida, Sra. Neus Vila Rubio. L’acompanyaren a la taula presidencial la Cap de la Unitat de Programes Específics, Sra. Anna Soldevila Benet, la Regidora de Participació Ciutadana, Gent Gran i Voluntariat Sènior, Sra. Dolors Arderiu Sabaté, així com el padrí de la promoció, Sr. Josep Mallol Gurguí, president de la Societat Astronòmica de Lleida.

En aquesta promoció han rebut l’Orla 13 alumnes als quals volem felicitar per la dedicació, esforç i treball realitzat durant aquests quatre anys d’universitat.


ENTREVISTA A ALUMNES DEL PROGRAMA SÈNIOR

 not0212

El passat dimecres 1 de febrer de 2012, tres companys del quart curs del Programa Sènior, Josep Antoni Navés, Santi Bedoya i Josep Moragues, van ser entrevistats a la Cadena Cope Lleida.

Aquesta entrevista es va concretar a partir d’un treball de recerca proposat per la professora de l’assignatura Els mitjans de comunicació de masses, Iolanda Jiménez, i que els va posar en contacte directe amb aquesta emissora.

Els tres companys parlen de les seves experiències com a alumnes del Programa Sènior i del treball de recerca sobre la història de la Cadena Cope a Lleida.

Més informació: Escoltar MP3

Altres entrevistes: http://www.senior.udl.cat/8.php


ACTE D’INAUGURACIÓ DEL CURS 2011/2012

 confer

El passat divendres 14 d’octubre de 2011 es va dur a terme l’acte inaugural del curs 2011-2012, per al Programa Sènior, a la Sala de Juntes de la Facultat de Dret i Economia (Campus de Cappont).
L’acte va comptar amb la presència de la Vicerectora d’Estudiantat, Postgraus i Formació Contínua, Sra. Neus Vila, així com del Director de l’ICE-CFC, Sr. Fidel Molina, i el Regidor d’Educació i Infància de l’Ajuntament de Lleida, Sr. Jesús Castillo. La conferència inaugural va anar a càrrec de la professora del Departament de Tecnologia dels Aliments de la UdL i professora del Programa.
Més informació:

Servei de premsa UdL

Diari Segre

Diari La Mañana (Text en castellà)

Lleida TV (Notícies)


ESTUDIANTS SÈNIOR

 

rect1112

Diari SEGRE

25 de setembre de 2011

“El grau de la Universitat de Lleida per a més grans de cinquanta anys ha omplert aquest any les trenta places que oferia. Els estudiants destaquen el repte que els suposa estudiar ara una carrera i el coordinador del programa elogia la seua motivació i les ‘ganes d’aprendre’.

Per saber-ne més +


EL PROGRAMA SÈNIOR DE LA UDL, AMB 45 PREINSCRITS

 cappont1112

Diari SEGRE

10 de setembre de 2011

“Un total de 45 persones s’han preinscrit al Programa Sènior de la Universitat de Lleida (UdL), un grau dissenyat específicament per a persones de més de cinquanta anys. L’oferta és de 30 places i, de moment, s’hi ha matriculat 22 dels 45 preinscrits...”


Per saber-ne més +


LLIURAMENT D’ORLES ALS ALUMNES DE LA 2ª PROMOCIÓ DEL PROGRAMA SÈNIOR

promocio2

“Els setze alumnes de la 2a promoció del Programa Sènior de la UdL (8 homes i 8 dones) van rebre ahir les orles acadèmiques a mans del padrí de la promoció, el degà de la Facultat de Lletres, Joan Busqueta.”

Per a més informació +
 


feb2011

“FORMACIÓ PER A MAJORS. NO HI HA EDAD PER ESTUDIAR””

Notícia del 16 de febrer del 2011. Autora: Alba Arnau

“Els coneixements no entenen d’edats, només de propòsits. Quan una persona vol millorar la seva formació, ampliar els coneixements o avançar en la carrera professional l’esforç es mesura en predisposició, no en anys. Hem de desterrar la idea de que les aules són territori juvenil per acceptar que tots podem aprendre coses noves si així ho desitgem. Hi ha programes especialitzats de formació per a majors que encara volen seguir aprenent.
La formació contínua s’ha convertit ja en un requisit indispensable per a la promoció professional i ja no val l’excusa de no tenir edat perquè qui queda fora del coneixement queda fora del joc ” +
Text en castellà


retrat

EXPERIÈNCIES UNIVERSITÀRIES AMB ADULTS MAJORS
EL PROGRAMA INTEGRAL PER A LA PERSONA ADULTA MAJOR: 25 AÑOS EN LA UNIVERSITAT DE COSTA RICA

Revista Palabras Mayores
Número 6, Any 3, Març 2011

“El Programa Integral per a la Persona Adulta Major (PIAM), compleix 25 anys oferint espais de formació en l’educació pública universitària a les persones majors de 50 anys en el nostre país. Ha procurat respondre a les necessitats d’aquest grup mitjançant la inclusió i la participació social en els diversos espais que proporciona la Universitat de Costa Rica, sota els principis de la educació permanent, concebuda com un procés que dura tota la vida on les persones adquireixen i acumulen coneixements (...).” + info
Text en Castellà

Altres articles + info


 entrevista

“FILLS, M’APUNTO A LA UNIVERSITAT”

Entrevista a Concha Bru i Neus Vila

“L’experiència és la mare de totes les ciències. Per això quan un ha participat mig segle en la vida, pot dir ben alt que té ciència per a estona. Amb altres paraules deia Leonardo da Vinci que la saviesa és filla de l’experiència, però no és sinó una altra manera d’expresar que el saber es va guanyant amb els anys.

Assolir els 50 anys suposa per tant arribar a un nivell de maduresa difícil d’assolir en etapes anteriors: els primers passos, l’escola, els amics, els estudis, la parella, el treball, la família, els problemes, la casa, els enemics, les exigències, els companys, els fills, la responsabilitat,... I moltes vegades la falta de temps per dedicar-se a un mateix.” +


PROGRAMES UNIVERSITARIS PER A MAJORS.

Revista Senda N. 112 Juliol/Agost 2010 (p. 16/17)

“Durant la passada Trobada de Programes Universitaris per a Majors, celebrada a Lleida, Miguel Ángel Zabalza, catedràtic de la Universitat de Santiago de Compostela, afirmava que els PUM “expressen la manera en la que algunes persones es posen les seves pròpies fites i límits”. És a dir, els Programes són una altra manera d’afrontar el repte de viure, ja que són un pilar bàsic de l’envelliment actiu, al promoure l’autonomia personal mitjançant l’exercici intel·lectual que requereix la participació a les aules.” . +
Enllaç a revista digital +


acte_acollida_seniors

ACTE D’ACOLLIDA ALS NOUS ALUMNES DEL PROGRAMA SÈNIOR

El passat divendres, 15 d’octubre a les 17:00 hores, es va dur a terme l’acte de benvinguda als nous alumnes del Programa Sènior, i al qual també estan invitats el professorat del Programa i els alumnes que ja realitzen cursos superiors. Aquest acte va estar presidit per la Vicerectora de Docència de la UdL, Sra. Isabel Del Arco Bravo. Completaven la taula el Regidor d’Educació i Atenció a la Infància, Sr. Jesús Castillo Cervelló, la Directora de l’ICE-CFC de la UdL, Sra. Conxita Vendrell, i el professor emèrit, i professor del Programa Sènior, Sr. Ramon Morell.

Més informació. +
Fotos. +


VIII TEMPORADA MUSICAL de la UdL

Aquests curs que tot just iniciem, la Temporada Musical de la UdL començarà el seu periple el proper dimecres 13 d'octubre de 2010 amb la representació de l’òpera Carmen de Georges Bizet, i finalitzarà el dimecres, 13 d’abril de 2011, amb les òperes Cavalleria Rusticana de Pietro Mascagni i Il Pagliacci de Ruggero Leoncavallo. També hi haurà actuacions de grans artistes com el Trio Concordiae, la pianista Ivana Stokovic o el grup Magister Petrus. Dins la temporada musical, l’Òpera Oberta també és un curs de lliure elecció adreçat a universitats d’arreu del món i basat en la retransmissió en directe per Internet, amb imatge i so d’alta qualitat, d’una tria d’òperes de la programació del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, acompanyades per unes classes prèvies i uns materials complementaris al web del mateix projecte.
Més informació. +


XI TROBADA ESTATAL DE PROGRAMES UNIVERSITARIS PER A MAJORS.

“El passat mes de maig, concretament els dies 26, 27 i 28, es va dur a terme a la ciutat de Lleida l’XIa Trobada Estatal de Programes Universitaris per a Majors. Aquesta trobada estava organitzada per la Universitat de Lleida conjuntament amb l’Associació Estatal de Programes Universitaris per a Majors (AEPUM) i tenia com a objectiu principal fer una avaluació d’aquests tipus de programes implantats i desenvolupats a tota la geografia estatal. De fet, aquesta trobada portava com a títol: La qualitat en els programes universitaris per a majors: processos, aplicacions i finalitats. En aquest tipus de trobades participen tant el professorat dels programes com els alumnes”.

Enllaç: http://www.senior.udl.cat/11encuentro/
  madurez

AVALUACIÓ I QUALITAT ALS PUM

REVISTA MADUREZ ACTIVA (ESPECIAL ESTIU 2010) Any 4 / N. 13 (p. 54/57)

“Al voltant de 400 persones s’han donat cita a Lleida durant l’XIa. Trobada Estatal de Programes Universitaris per a Majors, on han estat representats responsables, professorat, professionals lliures i alumnes de diferents àmbits relacionats amb els Programes Universitaris per a Majors de tota Espanya.

Organitzada per l’Associació Estatal de Programes Universitaris per a Majors (AEPUM) i la Universitat de Lleida, s’ha debatut i aportat idees en tot allò que fa referència a l’avaluació i qualitat en els PUM, en tots els seus àmbits, on s’han tingut en compte l’heterogeneïtat dels mateixos”. +
Text en castellà


ELS ESTUDIANTS DEL FUTUR. La UdL acull alumnes sèniors que poden coincidir amb néts

LECTURA (SUPLEMENT DOMINICAL. SEGRE)
N 627 30 de Maig de 2010 (p. 20/23)

“Una imatge habitual dels jubilats és al parc amb els néts o passejant-se per les obres en marxa que hi ha a la ciutat. Bé, és hora de trencar tòpics i parlar d’un altre tipus de jubilat, culturalment actiu... i universitari. Amb la jubilació qualsevol pot sentir vertigen tot preguntant-se ‘I ara què? Tot s’acaba aquí?’. La Universitat de Lleida ofereix des del 2006 una titulació de quatre cursos per a més grans de 50 anys que compta amb un programa d’estudis de ciències (biologia, ecologia i energies renovables), història, llengües i informàtica que ha estat rebut com un regal per una vuitantena de persones jubilades, prejubilades, mestresses de casa o...” +
 


XI TROBADA ESTATAL DE PROGRAMES UNIVERSITARIS PER A MAJORS

REVISTA SENDA
N 108 Març 2010 (p. 17)

“L’Auditori Municipal de Lleida acollirà l’XI Trobada Estatal de Programes Universitaris per a Majors (PUM), del 26 al 28 de maig, sota el títol Avaluació i qualitat als programes universitaris per a majors: processos, aplicacions i finalitats. Per aquest motiu, la Universitat de Lleida té davant seu un important repte, més encara quan els processos d’avaluació de la qualitat estan presents en tots el àmbits de l’educació superior, a l’igual a Espanya que a l’estranger. Lògicament, els programes per a majors no poden quedar al marge d’aquest procés, encara més si tenim en compte que l’heterogeneïtat dels mateixos podria convertir-se en el seu punt dèbil si tot el procés no va acompanyat de procediments d’avaluació de la qualitat amb les seves corresponents aplicacions i resultats.” +
 


ENTREVISTA PRESIDENT AEPUM

REVISTA SENDA
N 109 Abril 2010 (p. 10/11)

“Avaluació i qualitat en els programes universitaris per a majors: processos, aplicacions i finalitats, serà el tema a debatre a l’XI Trobada Estatal de Programes Universitaris per a Majors (PUM), que tindrà lloc del 26 al 28 de maig a Lleida. Una reunió en la que es donaran cita al voltant de 400 persones, entre alumnes, professors, gestors i professionals de l’educació.” +
 


RECULL DE PREMSA

DIARIO DE BURGOS
Dimarts 13 d’abril de 2010

“Són estudiants de Burgos, Salamanca i Lleida.
Representen l’esforç diari de les persones que aposten per ampliar els seus coneixements, mantenir-se en un estat de forma mental òptim i, sobretot, compartir experiències i relacionar-se entre si. Des d’ahir i fins el proper divendres dia 16, la capital burgalesa és l’escenari en el qual es donen cita prop d’una vintena d’alumnes del Programa Sènior de la Universitat de Lleida i del Programa Interuniversitari de la Universitat Pontifícia de Salamanca. Els acompanyen burgalesos que participen tant a la Universitat Oberta a Majors com al Programa Interuniversitari de l’Experiència, els quals ja des d’un primer moment,...” +
 


PROGRAMA UNIVERSITARI PER A GENT GRAN

 La Dra. Neus Vila imparteix la lliçó inaugural del Programa Universitari per a Gent Gran
 


INTERCANVI UNIVERSITARI CURS 2009/2010

pic72

PROGRAMA SÈNIOR: intercanvi d’experiències i cultures envoltats d’un context acadèmic.


“Un curs més, la Universitat de Lleida i la Universitat de Burgos duen a terme l’intercanvi entre alumnes del Programa Sènior i alumnes del Programa Interuniversitari de l’Experiència. Aquest curs s’han desplaçat primer els alumnes del Programa Sènior de la UdL, concretament la setmana del 12 al 16 d’abril, a la ciutat burgalesa. Un total de set alumnes van participar d’aquest intercanvi plens d’il•lusió per gaudir d’uns dies on, la barreja de cultures, experiències personals i activitats acadèmiques, es fonien en un tot comú: l’aprenentatge. Els alumnes de la Universitat de Burgos van estar entre tots nosaltres la setmana del 24 al 30 de maig, tot coincidint amb l’XI Trobada Estatal de Programes Universitaris per a Majors”.

Per a més informació sobre les activitats realitzades es pot consultar el programa de l’intercanvi: Burgos +   Lleida +
Un petit recull de fotografies. +INTERCANVI UNIVERSITARI CURS 2008/2009


 
Aquest curs 2008/2009 es va acordar dur a terme un intercanvi entre alumnes que estan realitzant el Títol Sènior en Cultura, Ciència i Tecnologia de la Universitat de Lleida, i alumnes del Programa Interuniversitario de la Experiencia de la Junta de Castilla y León, els quals pertanyen a la Universidad de Burgos. Aquest intercanvi es va realitzar en dos períodes de temps:
 
En el 1r període, amb dates del 22 al 29 de març, els alumnes de Burgos van visitar la Universitat de Lleida.
 
En el 2n període, amb dates del 4 al 8 de maig, els alumnes de Lleida van tornar la visita a la Universidad de Burgos.
 
Per a més informació, podeu veure els programes d’ambdues visites i algunes de les fotografies realitzades durant l’intercanvi.
 
A l’enllaç ‘Dossier de premsa 09’ trobareu algunes notícies publicades en premsa.
 
    · Programa intercanvi: Lleida [PDF]
 
    · Programa intercanvi: Burgos [PDF]
 
    · Fotografies de l’intercanvi [PDF]
 

© 2013 Universitat de Lleida. Institut de Ciències de l'Educació - Centre de Formació Contínua